Så skyddar mobilskalen telefonen

Under det senaste årtiondet har våra telefoner blivit mer än bara en enhet för att ringa eller skicka sms. Mobiltelefoner har blivit vår källa för att hitta information, en plats att fly från verkligheten genom att spela spel och en datalagringsenhet där vi sparar minnen som vi vill bevara för alltid. Med detta sagt är det inte förvånande att många väljer att skydda sin telefon med ett hållbart mobilskal.

När vi väljer mobilfodral fokuserar vi oftast på det estetiska, men det är viktigt att tänka på typen av fodral. Det finns olika typer av mobilskal som alla har sina unika egenskaper.

Vad finns det för mobilskal?

Det finns olika typer av mobilfodral på marknaden. Det gör det svårt att veta vilken som är bäst för just din mobiltelefon. Nedan har vi gått djupare in på de vanligaste mobilskalen som finns och förklarat deras styrkor och svagheter. Det handlar om silikonskal, flexicase-skal och baksideskal.

Silikonskal

Silikonfodral är ett populärt telefonfodral nuförtiden eftersom de är prisvärda och ger ett bra skydd. Materialet i silikonfodralet är mjukt, flexibelt och har en god spänst. Detta gör att skalet är enkelt att sätta på – och ta av från mobiltelefonen. Även om skalet är flexibelt, så skyddar det mycket bra mot stötar, smuts och repor. Skalet är också mycket hållbart och går inte sönder om du tappar din telefon i golvet.

Fördelar:

  • Lågt pris
  • Flexiblaste mobilskalen på marknaden
  • Skyddar bra mot mindre stötar

TUP mobilskal

TUP-skalen (Termoplastiskt Polyuretan) är ett högkvalitativt telefonfodral som finns i olika utföranden. Det finns till exempel i massor av olika nya färger på iPhone, vilket gör mobilskalet till det populäraste på marknaden. Den har ett relativt mjukt, smidigt material som tål dagligt slitage – och en väldigt fin passform på mobiltelefonen. Tack vare dess material, så är dessa mobilskalen extremt tunna. Men till skillnad mot silikonskalen, så är dessa mobilskalen något styvare. Det går att säga att detta materialet är ett slags “mellanting” mellan silikonskal och hårda plastskal – och den är något tåligare mot stötar än silikonskalen.

Fördelar:

  • Finns i mängder av färger och utföranden
  • Väldigt bra passform
  • Tåliga mobilskal

Hårda platsskal

De hårda plastskalen har funnits nästan ända sedan mobiltelefonen uppfanns. Dessa skal är ofta tillverkade i ett ganska tunt material och brukar ha en glatt yta med tryckta motiv. Hårt skal ger betydligt bättre skydd mot repor, stötar och andra olyckor som kan skada din telefon jämfört med TPU- och silikonskalen. Dessutom är det betydligt enklare att greppa mobiltelefonen med det hårda skalet, vilket är viktigt om du ska använda telefonen med en hand under längre perioder.

Fördelar:

Finns i fina tryckta motiv

Tunna mobilskal

Tål väldigt hårda stötar

Vilket mobilskal är bäst för min mobiltelefon?

Det finns många mobilskal att välja mellan, men alla kanske inte passar dina behov. Om du är en person som tappar din telefon väldigt ofta, så kanske du bör överväga ett mobilskal gjort av hård plast. Om du letar efter ett fodral som främst är till för estetik och bara behöver skydda mot lätta stötar, välj ett TPU- eller silikonfodral.