Födelsedagspresenter inom gaming

Gaming är en ganska vanlig företeelse i samhället. Det handlar helt enkelt om att spela spel på dator, tv eller handhållen konsol. Man kan antingen spela själv eller tillsammans med andra. Vissa har gaming som sysselsättning, andra som yrke. Men vad kan man ge en gamer i födelsedagspresent?

Tårta till den som fyller år

Ett bra förslag är att ge bort en tårta till den som har födelsedag. En tårta med en fin enhörning kan göra vem som helst glad. Det finns också tårtor med flera andra motiv men enhörningar har blivit rejält populära och dessutom finns de med i många spel.

En bra gamingstol

En gamer som spenderar flera timmar varje dag vid sin dator behöver en skön stol att sitta i. En ergonomisk sådan kan kosta flera tusen kronor och en ung gamer har i regel inte de pengarna. Just ergonomin är dock viktig för att man inte ska få problem med rygg, nacke, axlar eller andra leder längre fram. En bra gamingstol kan alltså vara en utmärkt present till gamern även om det kanske inte är det allra roligaste att få. Dock kommer gamern ganska snart att upptäcka fördelarna som kommer med att sitta skönt och spela.

Datortillbehör

Inom gaming finns det också en hel del datortillbehör man kan ha nytta av. En ny datormus, ett ergonomiskt tangentbord, en ny skärm eller kanske en fräck musmatta är sådant som i regel uppskattas. Det finns också fräcka chassin till stationära datorer, skal till laptops och mycket annat. Kanske har man nytta av en snygg skrivbordslampa, eller av statyer som liknar figurer ur favoritspelen? Alla de här grejerna är saker som kan göra spelstunden roligare och mer behaglig. Även olika spel är så klart uppskattat av den som snabbt tar sig igenom sådana.

En ny dator

För den som vill investera lite mer i en födelsedagspresent, eller för de som vill gå ihop flera stycken om en present kan en ny dator vara ett bra förslag. Det gäller då förstås att veta lite om vad gamern föredrar och om det finns några speciella krav datorn behöver uppfylla. En bra gamingdator kan kosta flera tusen kronor och det finns i regel delar man kan köpa till den. Om gamern redan har en bra dator kanske det är läge att byta ut vissa komponenter. Fläkten kanske börjar låta, grafikkortet kan vara av äldre modell eller så behövs ett större RAM-minne. Många gånger kan ett presentkort på datordelar vara ett bra val om man inte riktigt vet vad man ska köpa.

Ett gymkort

Som gamer kan man bli sittande en del framför datorn. Det kan innebära att man inte rör på sig lika mycket som man bör. Men för att orka koncentrera sig och för att kroppen ska må bra behöver även en gamer träna. Många gånger är professionella gamers vältränade just för att de ska orka med sin hobby eller sitt yrke. Ett gymkort kan alltså vara en bra present inom området gaming. Kanske kan man då träna tillsammans ibland? Det finns inget som säger att gamern måste börja hårdträna, utan på gymmet är alla välkomna.